Usta Ekle

Alarko Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri Nelerdir?

Alarko Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri Nelerdir?

Alarko Serena (Eski Model) Arıza Kodları

E01 Arıza Kodu: Ateşleme arızası
E01 arızası ile karşılaştığınızda evdeki gaza bakmalısınız. Gaz vanaları kapalı ise açın. Gaz vanaları açık ve kombiye de gaz geliyorsa kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında arıza hala sürüyorsa problem anakart, gaz armatörü ya da elektrotlar ile alakalı olabilir. Yetkili servisten destek alın.

E02 Hata Kodu: Emniyet termostatı sorunu
Aşırı ısınma sebebi ile emniyet termostatının açıldığını belirtir. Cihaz bu arıza kodunu verdiği zaman emniyette demektir ve bloke durumdadır. Öncelikle kombinize reset atmalısınız. Resetleme sonrasında tesisat ve kaloriferlerin vanalarına bakabilirsiniz. Vanaları kapalı görürseniz açık olacak şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Vanalar açık ise ve resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise; tesisat tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı olabilir. Pompa, ana eşanjör ya da üç yollu vana gibi önemli parçalarda sorun olabilir.

H20 Hata Kodu: Düşük basınç problemi
Tesisattaki mevcut suyun yetersiz olduğunu belirten arıza kodudur. Genelde çok sık karşınıza çıkabilir. Bu arıza durumunda cihaza ihtiyacı olan suyu basmak gerekir. Serena model kombinin sağında bulunan bar göstergesine bakarsanız eğer 1 barın altındadır. Yani basınç düşük demektir. Serena kombinin sağ altında monteli durumda olan siyah doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli ve tesisata 1,5 bar kadar su basılmalıdır. Su basma işleminden sonra arıza düzelir. Düzelme olmazsa eğer reset atabilirsiniz.

E05 Hata Kodu: Kalorifer sensör problemi
Kalorifer sistemi sensöründe problem olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan yapılması gereken en önemli şey servisi aramak ve yardım almaktır. Sensörün arızalı olması, sensör borularında nemlenme olması ya da sensör bağlantılarında problem olması sebebi ile bu arıza durumu yaşanır.

E06 Hata Kodu: Sıcak su sensör problemi
Kombide sıcak su sisteminde çalışan sensörde sorun olabileceğini belirten bir hata kodudur. Bu arıza durumunda sensörde problem olabilir, sensör borularında nemlenme, sensör bağlantılarında sorun olabilir.

E14 Hata Kodu: Hava akış problemi
Serena model kombiler hermetiktir. Hermetik cihazlarda hava akışı fan yardımı ile olur. Bu arıza durumunda fan, prosestat veya elektronik kartta problem olabilir. Dışarı uzanan hava akım borusu uzun olabilir ya da yerinden çıkmış olabilir.

E22 Hata Kodu: Parametre ayarlarında sorun var
Parametre ayarlarının bozuk olduğunu belirten bu arıza durumunda mutlaka Alarko Servisi ile görüşmelisiniz.

E35 Hata Kodu: Alev yokluğu
Brülörde yanma olmasına rağmen alev yokluğu yaşandığını belirtir. Cihaza reset atmalısınız. Yani açma-kapama uygulaması yapmalısınız. Buna rağmen arızada düzelme olmaz ise; anakart, iyonizasyon elektrodunda veya gaz armatöründe sorun olabilir.


Alarko Serena (Yeni Model) Arıza Kodları

F4 Hata Kodu: Ateşleme denemesi olmasına rağmen alev yok
Ekranda F4 arıza kodu ile birlikte reset yazısı da belirmektedir. Bu gibi arızalarla karşılaştığınız zaman öncelikle kombinize gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Gaz gelmesine karşın arıza durumu devam etmekte ise R düğmesine basarak kombinize reset atın. Resetleme işleminden sonra da arıza devam ederse eğer; anakart, gaz armatörü ya da elektrotlarda sorun olabilir.

Önemli Bilgi: Ekranda F4 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü belirirse sahte alev anlamına gelir. Yani gaz vanasının kapalı olmasına karşın brülörde alev algılanıyor demektir. Bu arıza durumunda cihaza R düğmesine basarak reset atın. Düzelme olmaz ise; anakart, iyonizasyon elektrodu ya da gaz grubunda sorun olabilir.

F1 Hata Kodu: Aşırı ısı limit termostat hatası
Bu gibi durumlarda ekranda reset yazısı ve anahtar sembolü de olur. Aşırı ısı sebebi ile cihaz emniyete alınmış ve bloke şekildedir. Öncelikle kalorifer ve petek vanalarına bakabilirsiniz. Vanalar kapalı ise açmanız gerekmektedir. Vanalar açık ise R düğmesine basarak kombinizi resetleyin. Resetleme sonrasında da arıza durumunda değişiklik olmazsa eğer; ana eşanjör, devir daim motoru ya da üç yollu vana arızalı olabilir. Filtre tıkalı ya da kalorifer tesisatında tıkanma olabilir.

F5 Hata Kodu: Fark basınç anahtarı problemi
Hava akış arızası denilebilir. Bu arıza durumunda hava akışına yardımcı olan prosestat, fan ya da anakart gibi parçalarda sorun olabilmektedir. Dışarı uzanan hava akım borusunun yerinden çıkması halinde ya da uzatılması işleminden sonra da bu sorun yaşanabilir.

F3 Hata Kodu: Kalorifer sensöründe sorun var
Kalorifer ısı sensöründe problem olabileceğini belirtir. Kalorifer sensörü arızalı ise, sensör bağlantılarında problem var ise, sensör boruları nem yapmış ise bu sorunla karşılaşırsınız. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza herhangi bir işlem yapmayın.

F2 Hata Kodu: Sıcak su sensöründe sorun var
Sıcak su ısı sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Sıcak su sensörü arızalı ise, sensör bağlantılarında kopma-kısa devre var ise, sensör borularında nemlenme var ise bu sorun yaşanabilir.

F0 Hata Kodu: Tesisat basıncı düşük
Tesisat su basıncı düştüğü zaman genelde bu sorun yaşanmaktadır. Basıncı yükselttiğiniz zaman sorun düzelir. Yeni model Serena kombinin sağ altında monteli olan mavi doldurma musluğunu yavaşça sola çevirmeli basınç göstergesi yeşile gelene dek kombiye su verilmelidir. işlemden sonra doldurma musluğunu mutlaka kapatın, açık kalmasın. Sorun düzelmezse reset atın. Sorun devam ederse, sıkça yaşanırsa ya da su basma işlemini yapamazsanız bu durumda Alarko Servisi’ni arayabilirsiniz.


Alarko Serena (Pilot Alevli, Ledli Eski Model) Hata Kodları

40 Ledi Yanıp Sönüyor: Sıcak su ntc si hatası
Sıcak su sensör arızası denilebilir. Sıcak su sensöründe sorun olduğunda, sensör borularında veya bağlantılarında sorun olduğunda bu arıza durumu yaşanmaktadır.

50 Ledi Yanıp Sönüyor: Kalorifer ntc si hatası
Kalorifer sensörü ile alakalı sorun olduğunu belirtir.

60 Ledi Yanıp Sönüyor: Su sirkülasyonu sağlanmıyor
Serena model kombilerde su sirkülasyonu sağlanmadığı zaman ekranda belirir. Bu arıza durumunda öncelikle petek ve tesisat vanalarına bakın. Vanalar kapalı ise bu sebeple su devir daimi olmuyordur. Vanaları açmalısınız. Vanalar açık ise tesisatta hava olabilir, tesisat tıkalı olabilir, pompada sorun olabilir, filtre tıkanmış olabilir, ana eşanjörde kireçlenme veya tıkanma olabilir.

70 Ledi Yanıp Sönüyor: Tesisat su basıncı düşük
Kombi basıncını yüksetlmeniz gerekir. Tesisattaki basıncın yani suyun azaldığını belirtmektedir. Panelin hemen sağında yuvarlak gösterge vardır. Ona bakarsanız 1 in altında 0 değerine yakındır. Eski model Serena kombinin sağ altında monteli olan mavi doldurma musluğunu sola çevirerek basıncı 1,5 e kadar artırmalısınız.Su basma uygulamasından sonra arıza düzelir. İşlem sonrasında doldurma musluğunu mutlaka kapatın. Arıza düzelmezse kombinize reset atın. Resetleme sonrasında arıza düzelmezse, sorun sıklıkla yaşanır ise ya da işlemi yapamıyorsanız bu durumlarda Alarko Servisi ile görüşüp yardım alabilirsiniz.

80 Ledi Yanıp Sönüyor: Suyun sıcaklığı 85°C yi geçmiş
Kombi sıcaklık ayarını yüksek dereceye getirmiş olabilirsiniz. Bu arıza durumunda kombideki sıcak su ayarını düşürmeyi deneyin. Ayar zaten düşük durumda ise resetleme işlemi yapın. Suyun ısı derecesi 95°C yi geçerse cihaz zaten kendini kapatacaktır.

Alarko Trendy Hata Kodları

80 Ledi Yanıp Sönüyor 
Cihaz kendi kendisini kapattığı zaman görülen durumdur. Kombi ateşleme yaparken alev almıyordur.

80 Ve 70 Ledi Yanıp Sönüyor
Kombinin içindeki ısı maksimum seviyeye ulaştığı zaman görülür. Cihaz bir süreliğine kendini kilitlemiştir. Cihaza reset atarak düzelmesi için bir süre bekleyiniz, ancak hala düzelmiyorsa yetkili servisi çağırmanız gerekmektedir.

80 Ve 60 Ledi Yanıp Sönüyor
Cihazın bacasının çekiminde bir problem yaşandığı zaman görülen durumdur.

60 Ledi Yanıp Sönüyor
Kombinin hava akımda bir sorun olduğu zaman görülür. Cihaz fanında arıza meydana gelmiş olabilir veya baca çekim gücünü kaybetmiş olabilir.

70 Ve 60 Ledi Yanıp Sönüyor
Kombinin içindeki su basıncı düşük olduğu zaman görülür. Kombiye su basılması gerekir ve ideal basınç seviyesi 1,5 bardır.

50 Ledi Yanıp Sönüyor
Kombinin sıcak su sağlayan parçasında bir hasar olduğunda görülür. Sıcak su hiç sağlanmayabilir veya bir süreliğine gidip gelebilir. Sensorlarin değişmesi gerekmektedir.

40 Ledi Yanıp Sönüyor
Kombinin içinde peteklerin ısınmasını sağlayan sensorla ilgili arıza meydana geldiğinde görülür. Sensorlarda arıza olduğu zaman bu arı neticesinde petekler ısınmaz. Cihazın derecesi yükselse bile istenen sıcaklık sağlanmaz.


Alarko Trendy-D Hata Kodları

F5 + İng. Anahtarı Arıza Kodu
Hava akımında bir arıza olduğunda görülür. Hava prostatı arızalı olabilir veya baca çekimi yetersiz kalabilir.

F4 + Reset + İng. Anahtarı Arıza Kodu
Cihaz ateşlemeye geçse dahi alev almadığı için çalışmadığı zaman görülür. Gaz ile ilgili bir sorunun olması kuvvetle muhtemeldir.

F4 + İng. Anahtarı Arıza Kodu
Kombi ateşleme işleminden sonra alevlenme işlemi tam gerçekleşmediği için cihaz verimsiz çalışıyor demektir.

F3 + İng. Anahtarı Arıza Kodu
Peteklerin ısınmasını sağlayan sensor arızalı olursa görülür. Cihazı yüksek derecede çalıştırsanız bile petekler ısınmayacağı için sensorun değiştirilmesi gerekmektedir.

F2 + İng. Anahtarı Arıza Kodu
Kombinin sıcak su sağlaması ile ilgili bir sorun yaşanırsa bu arıza kodu görülür. Kullanıcının sıcak su alabilmesi için Ntc sensorunun değiştirilmesi gerektiği için yetkili servis çağrılması gerekir.

F1 + Reset + İng. Anahtarı Kodu
Kombinin aşırı ısınması sonucu limit termostatının devreye girmesi durumunda görülür. Ekranda böyle bir hata kodu görürseniz reset atıp bir süre beklemeniz gerekir.

F0 + İng. Anahtarı Arıza Kodu
Cihazın su basıncı azaldığı zaman ya da bittiği zaman görülen arıza kodudur. Kombinin su basıncı azalırsa cihaz bu arıza kodunu verir, su basıncının yükseltilerek ideal seviyeye çıkarılması gerekir. İdeal basınç 1 – 2 bar arasındadır. Cihazdaki su basıncını yükselterek normal çalışma düzenine dönmesini sağlayabilirsiniz. Ancak basınç seviyesi ideal aralıkta ise su dolaşımında bir arıza olabilir, en iyisi bir yetkili servis ile görüşmek olacaktır.


Alarko Minea Hata Kodları

Minea Kombi 40 Led’i yanıp sönüyorsa: Düşük Su Basıncı
Kombi kalorifer devresindeki su basıncının düşük olduğu anlamına gelir. Kombinizin altında bulunan su doldurma musluğundan kalorifer sistemine su basarak 1,5 bar seviyesine gelene kadar su basınız. Suyu basarken dikkatli olunuz, fazla su basmayınız. Eğer fazla basarsanız herhangi bir peteğinizin hava alma pürüjör tapasından hava alma anahtarı ile veya ince bir düz tornavida ile suyu 1,5 bar seviyesine kadar eksiltiniz. Kombiniz çalışmaya başlayacaktır. Çalışmaz ise sigortasından kombiyi kapatıp açarak resetleyiniz. Yine de çalışmıyorsa kombi basınç sensörü arızalanmış olabilir.

Minea Kombi 50 Led’i yanıp sönüyorsa: Baca Hatası
Baca sisteminde sorun oluştuğunu bildirir. Kombinizin Baca gazı atma sistemi problemli oldu için çalışmaz ve bloke olmuş vaziyettedir. Kombiyi sigorta şalterinden kapatıp açarak resetleyiniz. Arıza durumunda düzelme olmaz ise; Baca yıllık periyodik bakım yapılmadığı için çok kirli olabilir, fan veya prosestat arızazlanmış olabilir, anakart arızalanmış olabilir.

Minea Kombi 60 Led’i yanıp sönüyorsa: Ateşleme Arızası
Sıklıkla yaşanılan arıza durumlarından biridir. Bu gibi durumlarda kombi ve daire gaz girişlerini kontrol ederek dairenize ve kombinize gazın geldiğinden emin olmanız gerekmektedir. Sonrasında kombinize resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme içi kombinin sigorta şalterini kapatıp bir müddet bekledikten sonra açınız. Resetleme ardından sorunda düzelme olmaz ve dairenizde gaz olduğundan eminseniz servisi aramalısınız. Baymak Lambert Lx 24 Fi model kombinizin; anakartı, gaz valfi ya da elektrotları arızalı olabilir.

Minea Kombi 70 Led’i yanıp sönüyorsa: Aşırı Isınma Hatası
Kombi eşanjöründe aşırı ısınma olduğu zaman limit termostat devreye girer ve cihazı bloke eder. Kalorifer vanalarına bakarak açık olduğundan emin olun. Vanalar kapalıysa açın ve en az 3 kalorifer vanasının açık olduğundan emin olun. Kombi su basıncına bakarak düşük olmadığından emin olun. Basınç düşükse eğer cihaza su basın. Kombiyi birkaç kez resetleyin. Sorun düzelmezse eğer; limit termostat arızası, sirkülasyon pompası arızası veya 3 yollu vana arızası meydana gelmiş olabilir.

Minea Kombi 80 Led’i yanıp sönüyorsa: NTC Sensör Hatası
Kalorifer veya sıvak su sensörlerinde arıza olduğunu bildirir. Bu parçalarda sorun olduğunda veya sensör kablolarında sorun olduğunda bu arıza durumu yaşanır.

Alarko Seradens Super Plus Arıza Kodları

E01 Arızası
Alev yok ya da sahte alevin olduğunu gösteren bir sorundur.Öncelikle gaz vanalarını kontrol etmeniz gerekiyor. Daireye ve kombiye gaz gelip gelmediğine bakın. Resetleme işlemini eğer gaz geliyor ise yapabilirsiniz. Resetlemeden sonra yaşanan arıza hala devam ediyorsa, resetlemeyi 3 kere yapabilirsiniz. Sorun çözülmezse direkt olarak servis çağırmanız önerilir. Problem gaz vanalarında, ana kartta yada da farklı bir alanda olabilir.

E02 Arızası
Limit termostat sorunu, E02 arıza kodu ile karşınıza çıkar. Yüksek sıcaklıktan dolayı limit termostatın devreye girdiğini göstermektedir. Bu arıza durumunda cihazın içindeki su basıncının kontrol edilmesi gerekir. Düşük olması durumunda su basma işleminin uygulanması gerekiyor. Son olarak cihazı resetleyerek, problemin geçip geçmediğini kontrol edeceksiniz. Sorun kalmadıysa, direkt olarak kombi kullanımı olacaktır.

E03 Arızası
Arıza kodları arasında olan E03, baca sigortası ya da güvenlik sigortası sorunu olduğunu gösteriyor. genelde hava akış sorunu olarak adlandırılması söz konusudur. Atık gaz sisteminde sorun olması anlamı taşır. Bu anlamda görev alan; ana kart ya da fan, prosestat gibi parçalarda arıza olması söz konusu olabilir. Baca yerinden çıkmış ya da sensörde de sorun olabilir. Çözümü için mutlaka servisi aramanız ve yardım talep etmeniz gerekecektir.

E04 Arızası
Bu hata ile karşılaştığınızda basıncı yükseltmeniz gerekir. Basıncı yükseltmek için doldurma musluğunu kullanmalısınız. Kombinin sol altında bulunan mavi veya siyah renkteki doldurma musluğunu çevirerek basınç değerinin 1.5 bara gelmesini sağlayın. İşlem sonrasında su doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. İşlemin arından kombinizi resetleyin.

E5 Arızası
Kalorifer gidiş suyu sensör sorunu olarak biliniyor. Kalorifer gidiş suyu sensörde sorun olduğunu gösterir. Sensör dışında kablolarda da sorun olması söz konusu olabiliyor.

E06 Arızası
Kullanım suyu sensör sorunu E06 arıza kodu olarak ifade ediliyor. Sıcak su sensörü ile alakalı bir sorundur. Sensörün yanı sıra kablolarda da sorun olabilir.

E15 Arızası
Kalorifer dönüş suyu sensör sorunu olarak bilir. Kalorifer dönüş suyu sensöründe oluşan arızanın çözümü için direkt olarak servisi çağırmanız önerilir.

E16 Arızası
E16 Alarko kombi arıza kodu ile karşılaştıysanız öncelikle kombi bacasının yerinden çıkmadığından emin olun. Kombi bacası çıkış ağzını kapatan veya tıkayan poşet vb. yabancı madde olmadığından emin olun. Son olarak kombiyi resetleyin. Sorun hala devam ediyorsa yetkili servisi arayın.

E22 Arızası
Elektronik kartta oluşan sorunun sebebi E22 arızasıdır. Bunun elektronik karta müdahale edilerek çözümlenmesi gerekebilir.

E31 Arızası
Yaşanan arıza uzaktan kumanda yada oda termostatı sorunudur.

E32 Arızası
Ekran kartı sorunu olduğundan,kullanıcı tarafından yapılabilecek hiçbir şey yoktur.

E35 Arızası
Cihazın alev algılama problemi olduğunu gösteriyor. Yanma durumu olmaz.

E46 Arızası
Basınç sensör sorunu olarak bilinir. Açma kapama düğmesine birkaç saniye basarak, yeniden kurmanız gerekiyor.

E47 Arızası
Bar seviyesinin 2.5 ya da 3 barı geçmesi yüksek basınç anlamına gelir. Basıncın yüksek olduğunu fark ettikten sonra basınç değerini normale getirmeniz gerekir. Basıncı düşürmek için kombiye en yakın olan kaloriferin havasını alabilirsiniz.

E98 Arızası
Ana besleme sorunu olarak bilinir.

E99 Arızası
Güvenlik sorunu demektir. Ekranda sürekli yanan arıza kodudur.

‘-’ Arızası
Bu simgeyi gördüğünüzde ana güç kaynağı sorununun yaşandığını bilmelisiniz.

Alarko Harmony D Arıza Kodları

F4 Arıza Kodu
F4 arıza kodu Kombinin ateşleme yapamadığını belirtir. Ekranda bu arıza kodu ile beraber reset yazısı da belirmektedir. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman ilk yapmanız gereken uygulama gaz giriş vanalarına bakmak olsun. Vanalar yani gaz vanaları her zaman açık şekilde kalmalıdır. Vanaları kapalı görürseniz (boru ile aynı hizada değilse) açık konuma getirmeniz (boru ile aynı hizaya getirmeniz) gerekmektedir. Gaz girişlerinin açık olduğundan eminseniz eğer R konumlu düğmeye basarak cihaza reset atabilirsiniz. Resetleme işleminden sonra sorun düzelebilir. Olur da arıza durumu devam ederse eğer bu durumda; gaz grubu, anakart ya da elektrotlarda problem olabilir. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız. Ekranda F4 arızası ile birlikte anahtar sembolüde belirir ise bu ateşleme sorunu değilde sahte alev sorunudur. Yani gaz vanasının kapalı olmasına karşın brülörde alevin algılandığını belirtir. Böyle bir sorunda “R” işaretli reset düğmeye basarak kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında eğer arızada düzelme olmaz ise başka bir işlem uygulamadan mutlaka uzman yardımı almalısınız. İyonizasyon elektrodu, gaz valfi ya da anakartta sorun olabilir.

F4 Arızası ile birlikte Anahtar sembolü
Bu şeklide bir sorun olduğunda, sahte alev sorunu olduğunu bilmelisiniz. Yani gaz vanasının kapalı olması karşın brülörde alevin algılanması problemi vardır.

F1 Arıza Kodu
Kombi ekranında F1 Arıza kodu ile beraber, reset yazısı ve anahtar sembolü de belirir. Kombi eşanjöründeki su sıcaklığı maksimum değerleri geçtiği için limit termostat devreye girerek kombiyi bloke etmiş durumdadır. Bu sorunda önce “R” işaretli reset düğmesine basarak kombiye reset atın, ardından kalorifer peteklerinin ve tesisata ait vanaların açık olması gerekmektedir, kontrol ediniz. Vanalar açık ya da açtınız, kombiyi resetlediğiniz halde sonuç aynı ise; ana eşanjörde sorun olabilir, pompada sorun olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir, kalorifer filtresi tıkalı ya da tesisatta tıkanma söz konusu olabilir.

F5 Arıza Kodu
Harmony-D model kombiler hermetik olduğu için bu sorunda; baca borusunun yerinden çıkması, baca fanının arızalı olması, hava prosestatında sorun olması ya da anakart arızası gibi durumlar söz konusu olabilir. Kullanıcı olarak bu arıza durumunda yapabileceğiniz herhangi bir işlem ya da uygulama yoktur.

F3 Arıza Kodu
Çözüm Arıza kodu ekranda anahtar sembolü ile birlikte görünür. Bu arıza durumunda kalorifer sensöründe sorun olabilmektedir. Tabi sensörün bağlı olduğu borunun nemlenmesi, bağlantılarda sorun olması halinde de bu problemle karşılaşılabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.

F2 Arıza Kodu
F2 Arıza kodu Ekranda anahtar sembolü ile birlikte belirir. Bu durumda kombiniz sıcak su vermeyecektir. Sıcak su sensöründe sorun olabilmektedir. Ayrıca sensörün bağlı olduğu kablolarda ya da borularda da sorun olabilmektedir. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan net teşhis ve çözüm için uzman desteği almak gerekir.

F0 Arıza Kodu
Kombi kalorifer tesisatındaki suyunun azaldığını ve yeterli su sirkülasyonunun olmadığını belirten arıza durumudur. En sık karşılaşılan sorunların başında gelir. Bu durumda kombi altında bulunan bar göstergesine bakarsanız eğer sol alt kırmızı sınırına yakındır, yani düşük demektir. Basıncı yükselttiğinizde sorun büyük ihtimalle düzelecektir. Harmony-D model kombinin altında monteli olan mavi veya siyah doldurma musluğunu sola çevirerek bar göstergesi yeşil rengin ortasına gelene kadar su eklemelisiniz. Bu değere geldiği zaman işlemi sonlandırmalı ve doldurma musluğunu kapatmalısınız. Arıza durumu düzelecektir. Arıza durumunda düzelme olmaz ise “R ” işaretli reset düğmesine basarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Sorun düzelmez ise basınç sondası arızalı olabilir. Sorun düzeliyor ancak kısa sürede tekrarlıyorsa ( Bir haftaya kadar ) sistemde kaçak olabilir yahut kombi genleşme tankında sorun olabilir.


Alarko Super Comfort Arıza Kodları

0,1 Arıza Kodu
Alarko Süper Comfort kombi sahipleri 0,1 ateşleme arızası kodu ile karşılaştıklarında yapılması gereken ilk nokta kombiye gaz gelip gelmediğin kontrolüdür. Ev ve binada gerekli kontroller yapıldıktan sonra gaz geldiği tespit edildiğinde resetleme işlemi yapılmalıdır. Bu resetleme işlemi 3 defa tekrar edilmesine rağmen sorun devam ediyorsa anakart, gaz valfi veya elektrotlarda sorun olabileceğinden dolayı teknik servisten yardım alınmalıdır. 

0,2 Arıza Kodu
Alarko Süper Comfort kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında emniyet termostatı kilitlemesi sorunu yaşanıyor demektir. Termostatlar su sıcaklığının 95 dereceyi geçtiği durumlarda devreye girer ve cihazı korumaya alır. Fakat bazı durumlarda sıcaklık düşmesine rağmen kilit devam eder. Bunu için reset işlemi yapılması gerekmektedir.

0,3 Arıza Kodu
Alarko Süper Comfort kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında kombi bacasında tıkanma sorunu ya da bacanın çekmeme sorunu olabilmektedirler.

0,4 Arıza Kodu
Alarko Süper Comfort kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında su basıncının anormal derecede düştüğü ve kombiye su gelmediği anlaşılmaktadır. Bu durumda basınç değeri 1,5 oluncaya dek kombiye su basılmalıdır. Fazla su basılması da büyük sorun olacağından gerekli bar seviyesinde sonra su basılması kesilmelidir. Düzelmezse reset işlemi uygulanmalıdır.

0,5 Arıza Kodu
Alarko Süper Comfort kombi sahipleri 0,5 ısınma sensörü arıza kodu ile karşılaştıklarında kombi kalorifer sensörünün arızalandığı anlaşılmaktadır.

0,6 Arıza Kodu
Alarko Süper Comfort kombi sahipleri 0,6 ısınma sensörü arıza kodu ile karşılaştıklarında kullanım suyu sensöründe bir arıza olduğu anlaşılmaktadır. Sıcak su sensörü, sensör boruları ve kablolarında sorun olma ihtimalinden dolayı teknik servis tarafından müdahale edilmelidir.

14 Arıza Kodu
Alarko Süper Comfort kombi sahipleri bu arıza kodu ile farklı basınç anahtarı ile ilgili bir sorun olduğu anlaşılmaktadır.


Alarko Wolf Arıza Kodları

E01 Arıza Kodu
Alarko Wolf kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında kombi ateşleme yapmıyor demektir. Burada led yanıp sönerek bu arızanın uyarısını vermektedir. Gaz kesik mi ya da gazın kombiye ulaşıp ulaşılmadığı kontrol edilmelidir. 

E02 Arıza Kodu
Alarko Wolf kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında kombide bulunan ve kombinin aşırı ısındığı durumlarda kombinin soğutulmasını sağlayan Limit termostat cihazının arızalandığı anlamına gelmektedir. Burada 40 derece ışığı yanıp sönüyorsa bu arızanın oluştuğu anlaşılmaktadır. Olası risklerin önüne geçilebilmek için teknik servis tarafından bu termostatın acilen değiştirilmesi gerekmektedir.

H20 Arıza Kodu
Alarko Wolf kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında kombi içerisindeki su basıncının bittiği anlamında gelmektedir. Bu sorunu çözmek için kombiye su basılmalıdır. Burada 1,5 seviyesine kadar su basılarak basıncın tekrar ideal seviyeye gelmesi sağlanmaktadır. Bu işlemden sonra kombi hala çalışmıyorsa kombi devridaim pompası arızası olabileceğinden teknik servis çağrılmalıdır.

E05 Arıza Kodu
Alarko Wolf kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında tesisat sensöründe arıza olduğuna işaret etmektedir. Kombi fan motorunda veya elektronik kartında arıza olmuş olabilmektedir. Bu durumda teknik servisten yardım alınmalı ve arızalı noktalar değiştirilmelidir.

E06 Arıza Kodu
Alarko Wolf kombi sahipleri E06 NTC sensörü arıza kodu ile karşılaştıklarında kombi sıcak su sensörünün arızalandığı anlaşılmaktadır. Tüketiciler bu yüzden kombiden sıcak su alamayacaklardır. Teknik servisin gelerek NTC sensörünü değiştirmesi gerekecektir.

E14 Arıza Kodu
Alarko Wolf kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında bacanın tıkalı olma durumu veya baca bağlantılarında herhangi bir gevşeme durumu olabilmektedir. Her 2 durumda da teknik servis müdahalesi gerekmektedir.

E22 Arıza Kodu
Alarko Wolf kombi sahipleri bu arıza kodu ile karşılaştıklarında cihazın parametre ayarlarında bozulmalar meydana geldiği anlaşılmaktadır. Bu arıza cihazın verimini oldukça düşüreceğinden dolayı teknik servisin cihazın ideal parametre ayarlarını yapması gerekmektedir.

E35 Arıza Kodu
Alarko Wolf kombi sahipleri E35 alev algılama arıza kodu ile karşılaştıklarında kombi ateşleme yapmasına rağmen alev algılama sorunu olduğundan dolayı kısa sürede geri sönmektedir.

Alarko ATAG Arıza Kodları

BL 01 Hata Kodu: Harici emniyet kontağı kesmesi

BL 60 Hata Kodu: Asgari veya azami gücün hatalı parametre ayarı

BL 67 Hata Kodu: Gidiş ve dönüş sensörü arasında bir DT algılanmış halbuki yakıcı faal değil. DT kaybolduktan sonra blokaj kaybolacaktır.

BL 80 Hata Kodu: Azami baca gazı sıcaklığı aşıldı. (varsa). Baca gazı sıcaklığı düşene kadar blokaj iptal edilmeyecektir.

BL 81 Hata Kodu: Baca gazı sensörü kontrol sistemine bağlı olmasına rağmen bağlı değil. Yakıcı, baca gazı sensörü yeniden bağlanana kadar bloke olur.

BL 82 Hata Kodu: Baca gazı sensörü kısa devre yapmış,Isı talebi bloke olmuş ve pompa kapasitesi minimumda.

BL 85 Hata Kodu: Kontrol sistemi, bir su akışı algılamamış. Hava alma çevrimi başlatılır. Bu çevrim sırasında su akışı tespit edilirse, Hava alma çevrimi sonlandırılır ve yakıcı serbest kalır.

BL 86 Hata Kodu: Güç kaynağı frekansı 2,5Hz’ten daha fazla sapma gösteriyor (<47,5Hz, >52,5H

E 00 Hata Kodu: Yetersiz alev oluşumu

E 01 Hata Kodu: 24 volt devrenin kısa devresi

E 02 Hata Kodu: Alev Yok

E 04 Hata Kodu: Voltaj kesintisi için ayar veya hata

E 12 Hata Kodu: Sigorta 24 volt/3AT hatalı

E 18 Hata Kodu: Aşırı ısınma

E 19 Hata Kodu: Azami dönüş sıcaklığı aşıldı

E 28 Hata Kodu: Fan Arızası

E 69 Hata Kodu: Ekran yok veya hatalı

E 80 Hata Kodu: Azami baca gazı sensör sıcaklığı aşıldı.



 
TIKLA ARA SERVİS ÇAĞIR (444 8 436)