Usta Ekle

Airfel Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri Nelerdir?

Airfel Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri Nelerdir?

Ecofel Kombi Arıza Kodları

1. LED Yanıp Sönmekte, 2. LED Yanıyor Ve 3. LED Yanmıyor: Su basıncı düşük ikazı.
Çözümü: Kombinizin bar seviyesini 1.5 getirmeniz gerekmektedir.

1. LED Yanmıyor, 2. LED Yanıyor Ve 3. LED Yanmıyor: Ateşleme olduğu halde alev oluşmadı ikazı.
Çözümü: Kombiniz ateşleme yapmaya çalışır fakat alev alamadığı için bu görevi yerine getiremez. Bu sebeple sıcak su ve petek ısınması gibi işlevlerini yapamaz. Kombinize birkaç kez reset atınız. Eğer cihazınız arızaya devam ediyor ise gaz valfı, iyonizasyon veya elektronik kartında arıza olabilir. Tespiti için teknik servisten destek almanız gerekir.

1. LED Ve 2. LED Yanıyor, 3. LED Yanmıyor: Emniyet termostatı devreyi kapatmış.
Çözümü: Kombinin aşırı ısınma sebebi ile limit termostatın devreye girip sistemi kapattığını belirten koddur. Kombiye resetleme yapın ve kombinin altındaki tesisat vanalarını, peteklerin yanındaki vanaların açık olup olmadığını kontrol edin. Arıza devam etmekte ise filtre tıkanıklığı, kalorifer tesisatı tıkanıklığı, pompa sıkışıklığı, ana eşanjör, üç yollu vana arızası durumlarında bu sorun yaşanır. Arızanın yerinde tespit edilmesi ve çözümlenmesi için Airfel Servisi çağırmanız gerekmektedir.

1. LED Yanmıyor, 2. LED Ve 3. LED Yanıyor: Atık gaz arıza kodu.
Çözümü: Ecofel model kombiniz hermetik olduğu için atık gaz sistemi fan ile sağlanır. Atık gaz sorunu yaşanıyorsa; fan, prosestat veya elektronik kartta arıza olabilir. Kullanıcının müdahale edebileceği bir durum değildir. Arızanın yerinde tespit edilmesi ve çözümlenmesi için Airfel Servisi çağırmanız gerekmektedir.

1. LED Yanmıyor, 2. LED Ve 3. LED Yanıp Sönmekte: Kalorifer sensor arızası.
Çözümü: Kalorifer sensorunda arıza olduğu anlamına gelmektedir. Sensor arızası ile birlikte sensor borularında veya bağlantılarında arıza olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi için servisi arayınız.

1. LED Ve 2. LED Yanıp Sönüyor, 3. LED Yanmıyor: Sıcak su sensoru arızası.
Çözümü: Sıcak su sensor arıza yapmış olabilir, sensor borularında nem, sensor kablolarında kısa devre ve kopma olabilir. Arızanın tespit ve çözümü için teknik servisi arayınız.

1. LED Yanıp Sönüyor, 2. LED Yanmıyor Ve 3. LED Yanıp Sönüyor: Yanlış iyonizasyon arızası.
Çözümü: İyonizasyon elektrotu alev oluşumunu göremiyor. Öncelikle gaz vanalarını kontrol ediniz. Kombiye gaz geldiğinden eminseniz iyonizayon elektrodunda, gaz valfında veya elektronik kartta arıza oluşmuş olabilir. Airfel servisinden yardım alabilirsiniz.

1. LED, 2. LED Ve 3. LED Yanıyor: Pompa blokaj.
Çözümü: Pompanın devreye girdiğini bildirir. Arıza değildir.

1. LED, 2. LED Ve 3. LED Yanıp Sönüyor: Kalorifer sistemi devrede.
Çözümü: Normal çalışma durumudur. Arıza değildir.

1. LED Yanıp Sönüyor, 2. LED Ve 3. LED Yanmıyor İse: Kullanım suyu talebi.
Çözümü: Cihazın kullanım suyu isteğini bildirir arıza değildir.

Family Cond Kombi Arıza Kodları

10 Arıza Kodu: Alev oluşum arızası.
Çözümü: Cihaz ateşleme denemesi yapmasına rağmen brülörde yanma olmuyor yani ateşleme denemesi başarısız oluyor. Bu arıza kodunda kombinize gaz geldiğinden emin olunuz. Kapalı gaz vanalarını açın ve kombiyi bir kere kapatıp açın. Arıza düzelmez ise; gaz grubu, elektrotlar ya da elektronik kart arızalı olabilmektedir. Kesin bir arıza tespiti ve çözümü için servisi aramalısınız.

11 Arıza Kodu: Parazit alev arızası.
Çözümü: Kombiye reset atıp bekleyiniz. Arızanın devamı halinde Airfel servisinden yardım alınız.

12 Arıza Kodu: Kombi kendiliğinden kapanmış
Çözümü: Family Cond model kombiniz, bir sorun yaşanması halinde kendini resetlemiş. Yani anakart kendini resetliyor. Bir süre sonra ekrandan bu arıza kodu silinecektir. Sürekli oluşan bir arıza ise mutlaka teknik destek alınız.

13 Arıza Kodu: Gaz giriş basıncı düşük arızası.
Çözümü: Bu arıza kodu ile beraber ekranda anahtar simgesi de belirir. Bu durumda cihaza müdahale etmeyin, bir süre sonra kendiliğinden düzelecektir. Düzelmediği takdirde Airfel servis çağırınız.

14 Arıza Kodu: Gaz giriş basıncı düşük arızası.
Çözümü: 14 arıza kodu ile birlikte ekranda RESET yazısı görünecektir. Cihazı kapatıp açın eğer düzelme olmuyorsa servis çağırınız.

15 Arıza Kodu: Stand By modu devrede.
Çözümü: Kombinizi korumak için çalışma sistemini kesen Stand By modu devreye girmiştir. Kombinizi bir kere kapatıp açınız eğer düzelme olmaz ise Airfel servis çağırınız.

20 Arıza Kodu: Limit termostat devrede.
Çözümü: Cihazınız bu arızada aşırı ısınma sebebi ile limit termostatın açıldığı bilgisini verir. Kendini korumaya alıp bloke vaziyetindedir. Çok sık karşılaşabileceğiniz bu arıza kodu içi yapabileceğiniz cihazı birkaç defa kapatıp açmaktır. Cihaz kış konumunda ise petek vanalarına bakın en az 3 petek vanası açık olmalı. Kombi altındaki tesisat vanalarını kontrol edin. Vanalar kapalı ise açın. Buna rağmen arızada herhangi bir düzelme olmaz ise; ana eşanjörde sorun olabilir, pompa sıkışmış olabilir, üç yollu vana arızalı olabilir. Kalorifer filtresinde tıkanıklık veya tesisatta tıkanıklık olabilir. Bu gibi durumlarda mutlaka uzman desteği almanız gerekmektedir. Cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan mutlaka Airfel Servisi ile görüşmelisiniz.

21/22 Arıza Kodu: Duman sondasında kısa devre.
Çözümü: Duman sondasında kısa devre veya yüksek sıcaklık olmuştur. Kullanıcının müdahale etmemesi gerekmektedir. Airfel teknik servisi arayınız.

24/25 Arıza Kodu: Giriş sondasında maksimum sıcaklık.
Çözümü: Bu arıza durumunda cihaza müdahale etmen mutlaka servisi aramalısınız.

26/27 Arıza Kodu: Dönüş sondasında maksimum sıcaklık.
Çözümü: Bu arıza durumunda cihaza müdahale etmen mutlaka servisi aramalısınız.

28 Arıza Kodu: Giriş ve çıkış sondası difransiyali arızası.
Çözümü: Bu arıza koduyla beraber ekranda anahtar simgesi belirmektedir. Cihazı bir defa açıp kapatınız. Devamı halinde teknik servis çağırınız.

29 Arıza Kodu: Baca sondası açık arızası.
Çözümü: Bu arıza kodunda cihazınızı resetleyin. Eğer arıza devam ediyorsa servis çağırınız.

30/31/36/38 Arıza Kodu: Hava basınç anahtarı arızası.
Çözümü: Cihazda göreceğiniz bu 4 arıza kodu da aynı anlamı taşımaktadır. Hava basınç anahtarı ve duman çıkışı arızası anlamındadır. Kullanıcının müdahale edeceği bir durum değildir. Airfel kombi servisi çağırmanız gerekmektedir.

33/34 Arıza Kodu: Fan devri düşük ikazı.
Çözümü: Fan motorunun devrinin düşük olduğunu bildiren arıza kodudur. Fan tamiri veya değişimi gerekebilir servis çağırmanız gerekmektedir.

35/37 Arıza Kodu: Fan devir sorunu.
Çözümü: Kombiye bir defa RESET atıp bekleyin. Devamı halinde teknik servis çağırınız.

40 Arıza kodu: Sistem su basıncı düşük ikazı.
Çözümü: Cihazdaki mevcut basıncın düşük olduğunu gösterir. Bu arıza durumunda öncelikle açma-kapama düğmesine basmalı, ardından ekranın hemen solundaki “damla resmi olan düğme” ye basmalısınız. Sisteme otomatik su basılacak sorun kısa bir sürede düzelecektir.

41 Arıza Kodu: Yetersiz sistem basınç arızası.
Çözümü: Sistemin su doldurma fonksiyonu devreye girmediği zaman görülen arıza kodudur. Sistem sorunu kendi çözmeye çalışacaktır. Bir süre bekledikten sonra düzelme olmaz ise servis çağırınız.

42 Arıza Kodu: Su basınç anahtarı arızası.
Çözümü: Su basıncını ölçme görevini yapan anahtar arızalanmış olabilir. Bir defa RESET atın arızanın devamı halinde Airfel kombi servisinden destek alınız.

50/59 Arıza Kodu: Elektrik pano arızası.
Çözümü: Elektronik panoda arıza olduğunu bildiren koddur. Cihaza birkaç defa RESET atınız. Eğer arıza devam ediyorsa teknik servis çağırınız.

60 Arıza Kodu: Sıcak su sensor arızası.
Çözümü: Bu arıza durumunda cihaza herhangi müdahalede bulunmadan servisi arayınız. Sıcak su sensör arızası, borularda nemlenme, sensör bağlantılarında arıza, kopma, temassızlık olabilir. En kısa sürede Kombi teknik servisleri ile görüşmeniz gerekir.

70/72 Arıza Kodu: Kısa devre/Açık sonda arızaları.
Çözümü: Aynı anlama gelen bu arıza kodları ile birlikte ekranda RESET yazısı görünür. Kullanıcı olarak yapmanız gereken cihaza bir kez resetleme yapınız. Arızanın devamı halinde Airfel kombi servisini çağırınız.

71 Arıza Kodu: Maksimum giriş sonda sıcaklık arızası.
Çözümü: Bu arıza kodu ekranda yanıp sönerek görünür. Kesinlikle müdahale etmeyin ve servis çağırın.

77 Arıza Kodu: Düşük sıcaklık termostat arızası.
Çözümü: Bu arıza kodu ile birlikte ekranda anahtar simgesi görünür. Bu durumda kullanıcı olarak kombiye müdahale etmeden teknik servis ile görüşmeniz gerekmektedir.

78/79 Arıza Kodu: Giriş/Çıkış difransiyali arızası.
Çözümü: Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapmanız gereken cihaza birkaç defa reset atmaktır. Arızanın devamı halinde, Airfel kombi servis ile görüşmeniz gerekir.

80/81/82/83 Arıza Kodu: Sistem anormalliği arıza durumu.
Çözümü: Bu arıza sistem anormalliği olarak adlandırılır. Cihazı birkaç defa açıp kapatın (RESET). Arıza düzelmiyor ise teknik servis çağırınız.

92/93 Arıza Kodu: Yoğuşma suyu sensor arızası.
Çözümü: Cihazı birkaç defa açıp kapatın. Arızanın devamı halinde servis çağırınız.

94/95 Arıza Kodu: Yoğuşma suyu sensoru açık devre arızası.
Çözümü: Kullanıcı olarak yapmanız gereken birkaç defa kapatıp açın. Düzelme olmuyor ise Airfel kombi servisi ile irtibata geçiniz.

J0 Arıza Kodu: Kart Elektrik bağlantısı yanlış.
Çözümü: Kart arızası veya bağlantı hatası olabilir. Bu nedenle uzman yardımı almalısınız. Servisi arayınız.

J1 Arıza Kodu: Kablolu uzaktan kumanda bağlantısı.
Çözümü: Bu arıza genelde kendiliğinden düzelir. Bir süre bekleyin arıza düzelmiyor ise kesinlikle müdahale etmeden servis çağırınız.

Airfel Maestro Comfort Kombi Arıza Kodları

10-64 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi hatası
Çözüm: Kazanı resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

11-64 Arıza Kodu: Alev oluşmaması
Çözüm: Gaz vanasının açık olduğundan emin olun. 3. başarısız ateşleme denemesinden sonra kazanı resetleyin.

11-67 Arıza Kodu: Alev kaybı
Çözüm: Geçici hata. Kazanın tekrar devreye girmesini bekleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

13-64 Arıza Kodu: Fan hızı hatası
Çözüm: Kazanı, gerekiyorsa resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

16-64 Arıza Kodu: Yüksek baca gazı sıcaklığı
Çözüm: Reset gerekiyorsa cihazı resetleyin. Problem devam ediyorsa veya tekrarlıyorsa servis ile irtibata geçin.

1J-64 Arıza Kodu: Limit termostat hatası
Çözüm: Radyatör vanalarının açık konumda olduğundan emin olun. Sistem basıncını kontrol edin, düşükse tamamlayın.Kazanı resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

80-01 Arıza Kodu: Dönüş sıcaklık sensörü hatası
Çözüm: Kazanı resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

81-01 Arıza Kodu: Gidiş sıcaklık sensörü hatası
Çözüm: Kazanı resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

81-65 Arıza Kodu: Solar sensör hatası
Çözüm: Solar sensör devre dışı. servise başvurun.

8A-46 Arıza Kodu: Donmaya karşı koruma
Çözüm: Gidiş sıcaklık sensörü 1°C’nin altında değer okuyorsa cihaz bloke olur. Su sıcaklığının 1°C nin üstüne çıkmasını bekleyin. Kazan devreye girecektir.

E1-64 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali
Çözüm: Kazanı resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

E1-69 Arıza Kodu: CRC parametre hatası
Çözüm: Kazanı resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

E1-71 Arıza Kodu: EK kilitlenme hatası
Çözüm: Kalıcı hata. servise başvurun.

E1-73 Arıza Kodu: Dahili kart hatası
Çözüm: Kazanı, gerekiyorsa, resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

H9-01 Arıza Kodu: Dış hava sensörü hatası
Çözüm: Kazan çalışmaya devam eder fakat dış hava sensörü devre dışıdır. servise başvurun.

HC-01 Arıza Kodu: Kullanım sıcak suyu hatası
Çözüm: Kazan çalışmaya devam eder fakat daha konforlu sıcak su temini için servise başvurun.

HJ-08 Arıza Kodu: Yüksek sistem basıncı
Çözüm: Sistem basıncını 0.8 bar seviyesine inene kadar boşaltın (Suyu radyatörlerden boşaltabilirsiniz.

HJ-09 Arıza Kodu: Düşük sistem basıncı
Çözüm: Doldurma vanası vasıtasıyla sistemi basınç değeri 0.8 bar seviyesine çıkana kadar su ile doldurun.

HJ-10 Arıza Kodu: Su basıncı sensörü hatası
Çözüm: Servise başvurun.

J6-01 Arıza Kodu: Yüksek gidiş suyu sıcaklığı
Çözüm: Radyatör vanalarının açık konumda olduğundan emin olun. Sistem basıncını kontrol edin, düşükse tamamlayın. Kazanı, reset gerekiyorsa resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

J6-21 Arıza Kodu: Dönüş sıcaklığı gidiş sıcaklığından yüksek
Çözüm: Reset gerekmez. Bir süre sonra kazan tekrar devreye girer. Hatanın tekrarlarsa, servise başvurun.

JJ-64 Arıza Kodu: Baca gazı sıcaklık sensörü hatası
Çözüm: Kazanı resetleyin. Hata tekrarlarsa, servise başvurun.

U4-67 Arıza Kodu: Reset denetimi
Çözüm: Kazanın elektrik bağlantısını kesip tekrar açın. Hata tekrarlarsa servise başvurun.

Airfel Digifel Premix Kombi Arıza Kodları
C10: Harici Sensör Hatası: Kombiye harici bir sensör takıldığında sensörde oluşan arıza veya sensör kablosu gibi durumlarda ekranda bu hata kodu belirir. Yapılması Gerekenler: Kabloları ve anakartta ilgili soket bağlantısını kontrol ediniz. NTC direnç değerlerini kontrol ederek karşılaştırınız. Yeni NTC takarak çalışmayı kontrol ediniz. Eğer kombi NTC değişikten sonra çalışıyorsa Diğer NTC arızalı demektir. NTC sensörünü değiştiriniz.

C20: Kalorifer Gidiş Sensör Hatası: Kalorifer gidiş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Yapılması Gerekenler: Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapmayabilir. Kabloları ve anakartta ilgili soket bağlantısını kontrol ediniz. NTC direnç değerlerini kontrol ederek karşılaştırınız. Yeni NTC takarak çalışmayı kontrol ediniz. Eğer NTC değiştikten sonra kombi çalışıyorsa diğer NTC arızalı demektir. NTC sensörünü değiştiriniz.

C28: Baca Gazı Sensörü Hatası: Baca gazı sensörünün arızalı olduğunu ve baca gazı sıcaklığını okuyamadığını gösteren hatadır. Yapılması Gerekenler: Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamayabilir. Kabloları ve anakartta ilgili soket bağlantısını kontrol ediniz. NTC direnç değerlerini kontrol ederek karşılaştırınız. Yeni NTC takarak çalışmayı kontrol ediniz. Eğer kombi NTC değiştikten sonra çalışıyorsa diğer NTC arızalı demektir. NTC sensörü değiştiriniz.

C40: Kalorifer Dönüş Sensörü Hatası: Kalorifer dönüş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Yapılması Gerekenler: Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamayabilir. Kabloları ve anakartta ilgili soket bağlantısını kontrol ediniz. NTC direnç değerlerini kontrol ederek karşılaştırınız. Yeni NTC takarak çalışmayı kontrol ediniz. Eğer NTC değiştikten sonra kombi çalışıyorsa diğer NTC arızalı demektir. NTC sensörü değiştiriniz.

C50: Kullanım Suyu Sensörü Hatası: Plakalı eşanjör üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Yapılması Gerekenler: Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir. Kabloları ve anakartta ilgili soket bağlantısını kontrol ediniz. NTC direnç değerlerini kontrol ederek karşılaştırınız. Yeni NTC takarak çalışmayı kontrol ediniz. Eğer NTC değiştikten sonra kombi çalışıyorsa diğer NTC arızalı demektir. NTC sensörü değiştiriniz.

C52: Kullanım Suyu Sensörü 2 Hatası: Boyler veya kullanım suyu giriş tarafına yerleştirilen NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Yapılması Gerekenler: Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir. Kabloları ve anakartta ilgili soket bağlantısını kontrol ediniz. NTC direnç değerlerini kontrol ederek karşılaştırınız. Yeni NTC takarak çalışmayı kontrol ediniz. Eğer NTC değiştikten sonra kombi çalışıyorsa diğer NTC arızalı demektir. NTC sensörü değiştiriniz.

C61: Oda Ünitesi Arızalı Hatası: Kombiye takılan oda termostatında herhangi bir sebepten dolayı meydana gelen arızada anakart bu kodu verir. Yapılması Gerekenler: Mevcut soket ve kablo bağlantılarını kontrol ediniz. Gerekiyorsa oda termostatını çıkarıp kombiyi oda termostatsız çalıştırınız. Kombi bu durumda çalışıyorsa oda termostatı ayarlarını kontrol edin. Gerekiyorsa oda termostatını değiştirin.

C62: Oda Ünitesi Yanlış Bağlantı Hatası: Kombiye takılan oda termostatı bağlantı noktasını desteklemiyorsa veya anakarta uyumlu değil ise anakart bu hatayı verir. Ayrıca kartta OPENTHERM oda termostatı bağlantı noktası da olduğundan bu iki bağlantı noktasına uyumsuz oda termostatı girişi yapıldığında bu kod görünebilir. Yapılması Gerekenler: Oda termostat soketlerini kontrol ediniz. Uygun oda termostatı veya opentherm takılıp takılmadığını kontrol ediniz.

C78: Basınç Sensörü Hatası: Basınç sensörünün arızalı olduğunu ve su basıncını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamayabilir. Yapılması Gerekenler: Kabloları ve anakartta ilgili soket bağlantısını kontrol ediniz. Basınç sensörü voltaj değerlerini karşılaştırarak ölçüm yapınız. Gerekiyorsa basınç sensörünü değiştiriniz.

C1 05: Hava Atma Programı Aktif: Hava atma programının çalıştığını gösterir. Yapılması Gerekenler: Bu kodda anahtar işareti belirir ve bir süre sonra kendiliğinden normale döner.

C10: Limit Termostat Devrede: Kalorifer gidiş suyunun 100±4°C olduğu veya aştığı durumlarda limit termostat emniyet açısından devreye girerek kombiyi kapatır ve bu arızayı verir. Yapılması Gerekenler: Sıfırlama tuşunu kullanınız ve kombinin devreye girmesini bekleyiniz. Bu hata çok sık oluşuyorsa sirkülâsyonu kontrol ediniz. Pompa motoru ve üç yollu vananın görevini yerine getirip getirmediğini kontrol ediniz. Kombi soğuk olduğu halde bu hatayı vermeyi sürdürüyorsa kontrol ettikten sonra limit termostatı değiştiriniz.

C1 11: Güvenli Sıcaklık Seviyesi Aşıldı: Isı sensörleri üzerinden okunan değer 90 °C sıcaklık limitini aşmışsa bu hata kodu meydana gelir. Yapılması Gerekenler: Sıfırlama tuşunu kullanınız ve kombinin devreye girmesini bekleyiniz. Bu hata çok sık oluşuyorsa sirkülâsyonu kontrol ediniz. Pompa motoru ve üç yollu vananın görevini yerine getirip getirmediğini kontrol ediniz.

C1 17: Su Basıncı Yüksek Hatası: Kalorifer devresinde ki su basıncının yüksek olduğunu gösterir (2,5 bar ve yukarısı için). Yapılması Gerekenler: Kombinin suyunu LCD ekranda su basınç değeri 1,5 olana kadar boşaltın.

C1 18: Su Basıncı Düşük Hatası: Kalorifer devresinde ki su basıncının düşük olduğunu gösterir. Yapılması Gerekenler: Kombinin suyunu LCD ekranda su basınç değeri 1,5 olana kadar doldurun. Tesisattaki kaçak durumlarını gözleyin.

C1 29: Fan Arızası: Fan çalışmaya başlamadığında bu hatayı verir. Yapılması Gerekenler: Anakart fan soketi ve fan bağlantı yerini kontrol ediniz. Baca yolunun açık olup olmadığını kontrol ediniz.

C1 30: Ateşleme Hatası: Brülörde alev oluşumunda veya kontrolünde sorun olduğunda anakart bu hatayı verir. Yapılması Gerekenler: Sıfırlama tuşunu kullanınız ve kombinin devreye girmesini bekleyiniz. Kombi devreye girmez ise gaz hattını kontrol ediniz. Kapalı gaz vanası var ise açınız. Gaz valfinin görevini yerine getirip getirmediğini kontrol ediniz. Ateşleme elektrotunun brülör yüzeyine olan mesafesini kontrol ediniz. Ateşleme/iyonizasyon elektrodunu kontrol ediniz. Elektrotlar arasında 4mm fazla açıklık var ise ateşleme sorunu oluşabilir.

C1 51: Fan Devir Kontrol Hatası (Anakart Dahili Hatası) / Yapılması Gerekenler: Fan çalıştığı halde anakartın fanın devrini okuyamaması sonucu oluşan hatadır. Fanın değiştirilmesi önerilir. Anakartı değiştiriniz. Bu hata kodunda görülen iki hatadan öncelikli olarak görülen problem fan arızasıdır, bu sebeple öncelikle fana müdahale edilmelidir.

C1 52: Anakart Parametre Yükleme Hatası: PC veya ekran üzerinden program veya yeni parametre yüklemesi sonucu oluşan hatalarda oluşur. Yapılması Gerekenler: Fabrika ayarlarına dönünüz ve tekrar yüklemeyi deneyiniz. Sorun devam ederse kartı değiştiriniz.

C1 54: Kalorifer Dönüş Suyu Sıcaklığı Kalorifer Gidişten Yüksek Hatası – Yapılması Gerekenler: Bu hata kodu geçicidir. Bir süre sonra kombi normal çalışmaya devam eder. Bu hata çok sık oluşuyorsa sirkülâsyonu kontrol ediniz. Pompa motoru ve üç yollu vananın görevini yerine getirip getirmediğini kontrol ediniz. Güneş enerji sistemi veya başka bir ısıtıcının kombi ile bağlantısı var ise vanalarını kapatınız.

C1 56: Hatalı Besleme Voltajı: Karta giden besleme voltajında bir sorun olduğunda bu hata verilir. Yapılması Gerekenler: Hata sık sık değişiyorsa voltaj sabitleyici takmanız önerilir.

C1 80: Baca Temizleme İşlevi Etkin: Bacacı konumuna geçildiğini belirtir. (Her zaman görülmeyebilir.)

C1 81: Baca Temizleme İşleminden Çıkma Uyarısı: Bacacı konumundan çıkıldığında gösterir.

E1 69: Parametre Hatası: Anakart arızasıdır. 

E1 71: Anakart Kilitlenme Hatası: Anakart arızasıdır.

E1 73: Anakart Hatası: Anakart arızasıdır.

HC 01: Anakart Kullanım Suyu Sıcak Sensörü Arızası: Anakart arızasıdır.

Airfel Semi Condens Kombi Arıza Kodları
AİRFEL DİGİFEL-DİGİFEL DUO-DİGİFİX İNTEGRİTY-AUER MAXİMA

GI Arıza Kodu: Gaz valfi modülasyon hatası

AS Arıza Kodu: Presostat, fan motoru ve anakart arızası

Ht Arıza Kodu: Kalorifer işletme sıcaklığının yüksek olması neticinde bu arıza meydana gelmektedir. Sensör arızası ya da cihazda aşırı ısınma söz konusudur.

AF Arıza Kodu: Presostat, fan motoru ve anakart arızası

LP Arıza Kodu: Düşük su basınç arızasıdır. Cihaza 1,5 bar olacak şekilde su doldurunuz.

Fr Arıza Kodu: Cihaz donma durumunda bu arıza ekrana gelir.

HL Arıza Kodu: Aşırı ısınma arızasıdır.

FL Arıza Kodu: Atık gaz NTC arızası

CL Arıza Kodu: Reküplatör (yoğuşma eşanjörü) içerisinde kaçak ya da sıvı olduğunda bu arıza kodu ekranda gözükür.

FE Arıza Kodu: Fan motoru modülasyon arızası

db Arıza Kodu: Sıcak su ntc arızası

Hb Arıza Kodu: Kalorifer ntc arızası

rb Arıza Kodu: Dönüş ntc arızası

Fb Arıza Kodu: Atık gaz NTC arızası

bC Arıza Kodu: Başarısız ateşleme / iyon hatası

b2 Arıza Kodu: Başarısız ateşleme / iyon hatası

b4 Arıza Kodu: Başarısız ateşleme / iyon hatası

b3 Arıza Kodu: Gaz valfi arızası

b5 Arıza Kodu: Gaz valfi arızası

b6 Arıza Kodu: Gaz valfi arızası

LE Arıza Kodu: Düşük voltaj arızası

Fh Arıza Kodu: Atık gaz NTC arızası

Airfel Digifel Duo Kombi Arıza Kodları

LP Arıza Kodu: Düşük su basıncı arızası

HL Arıza Kodu: Aşırı ısınma arızası

AF Arıza Kodu: Baca problemi

HB Arıza Kodu: Kalorifer NTC arızası

DB Arıza Kodu: Sıcak su NTC arızası

BC Arıza Kodu: Ateşleme sorunu

C1 Arıza Kodu: Gaz valfi modülasyon arızası

A5 Arıza Kodu: Prosestat emniyet sorunu

FR Arıza Kodu: Donma arızası

Airfel Digifix Duo Kombi Arıza Kodları

AF Arıza Kodu: Baca problemi

HB Arıza Kodu: Kalorifer NTC arızası

DB Arıza Kodu: Sıcak su NTC arızası

BC Arıza Kodu: Ateşleme arızası

C1 Arıza Kodu: Modülasyon arızası

A5 Arıza Kodu: Prosestat emniyet sorunu

FR Arıza Kodu: Donma sorunu

Airfel Dialog Kombi Arıza Kodları

E1 Arıza Kodu: Alev oluşamama arızası

E2 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık arızası

E3 Arıza Kodu: Atık gaz problemi

E4 Arıza Kodu: Düşük su basıncı sorunu

E6 Arıza Kodu: Sıcak su NTC arızası

E7 Arıza Kodu: Kalorifer NTC arızası

İntegrity Plus Airfel Kombi Arıza Kodları

Er01 Arıza Kodu: Gaz valfi ya da anakart arızalı

Er02 Arıza Kodu: Gaz valfi ya da anakart arızalı

Er03 Arıza Kodu: Gaz valfi ya da anakart arızalı

Er04 Arıza Kodu: Fan motoru ya da hava presostat arızası

Er05 Arıza Kodu: Fan motoru, hava presostatı ve anakart arızası.

Er06 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü arızası. (Kalorifer gidiş hattı üzerindeki sensörde oluşan ani ısı yükselmesi sonucunda bu sorun yaşanır.)

Er07 Arıza Kodu: Düşük su basıncı arızası.

Er08 Arıza Kodu: Limit termostat arızası.

Er09 Arıza Kodu: Kullanım suyu sensör arızası.

Er10 Arıza Kodu: Kalorifer sensör arızası.

Er11 Arıza Kodu: İyonizasyon arızası.

Er12 Arıza Kodu: Düşük voltaj arızası.

Er13 Arıza Kodu: Gaz valfi modülasyon arızası.

Er14 Arıza Kodu: Cihazda donma arızası.

Er15 Arıza Kodu: İyonizasyon algılama arızası.

Er17 Arıza Kodu: Yüksek basınç sorunu.

Airfel AC24 / BC24 AC / BC / LOGIC / DIALOG Kombi Arıza Kodları

E01 Arıza Kodu: Alev kesintisi.

E02 Arıza Kodu: Aşırı ısınma

E03 Arıza Kodu: Atık gaz çıkış arızası

E04 Arıza Kodu: Su basınç arızası

E06 Arıza Kodu: Sıcak su sensör arızası

E07 Arıza Kodu: Kalorifer sensör arızası

Compy / MX Airfel Kombi Arıza Kodları

30 Ledi Yanıyor: Anakart iletişim hatası.

40 Ledi Yanıyor: Baca çekiş sorunu (Baca emniyet termostatında sorun olabilir.)

40,50,60,70 ve 80 Ledi Yanıyor: Ekran kartı iletişim hatası (Öncesinde ekran kartı değişimi yapıldı ise kombiye uygun olmayabilir ya da ayarları yanlış olabilir. Daha öncesinde bir müdahele olmadı ise anakart arızalı olabilir ve ekran kartı ile iletişim sağlamıyor olabilir.)

40 ve 60 Ledi Yanıyor: Elektrik aksamında arıza.

40 ve 70 Ledi Yanıyor: Alev kesintisi arızası. (Bu arıza durumunda brülördeki alev kesilmiş ve cihaz ateşleme denemesi yapıyor diyebiliriz. Bu durumda konutta gaz kesintisi olmadığından emin olun. Gaz girişlerine bakın. Vanalar kapalı ise açın. Cihazı resetleyin. Arıza durumunda düzelme olmuyorsa eğer; anakart, elektrotlar ya da gaz grubunda sorun olabilir.)

50,60 ve 70 Ledi Yanıyor: Kalorifer dönüş sensöründe kısa devre. (Kalorifer dönüş suyu sensör kablolarında kısa devre olduğu zaman bu sorun yaşanabilir.)

50,60 ve 80 Ledi Yanıyor: Kalorifer dönüş suyu sensörü ısıyı algılamıyor. (Kalorifer dönüş suyu sensörü arızası durumunda, sensör kablolarında veya borularında sorun olması durumunda bu problem yaşanabilmektedir.)

50 ve 60 Ledi Yanıyor: Kalorifer gidiş suyu sensöründe kısa devre. (Kalorifer gidiş suyu sensör kablolarında kısa devre olabileceğini belirtir. Tabi bu durumda sensör arızalı da olabilir.

50, 70 ve 80 Ledi Yanıyor: Kalorifer gidiş suyu sensörü ısıyı algılamıyor. (Bu durumda sensör arızalı olabilir. Teknik açıdan sensörün yanı sıra kablolarda ya da sensöre bağlı borularda da sorun olabilir.)

50 Ledi Yanıyor: Cihaz içinde su sirkülasyonu yok. (Kombide su sirkülasyonunu sağlayan pompanın arızalanması, tesisatın tıkanması, filtrenin tıkalı olması gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu arıza durumunda cihazın su basıncını kontrol edebilirsiniz. Basınç düşük ise cıhaza su dolumu gerçekleştirin.)

60,70 ve 80 Ledi Yanıyor: Tesisatta sirkülasyon sorunu. (Cihazın suyu sirkülasyon yapamadığını belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kombi su basıncı düşük olabilir. Bar seviyesini kontrol etmelisiniz. Basınç düşükse kombinin basıncını 1,5 bara kadar doldurun.)

60 ve 70 Ledi Yanıyor: Donma emniyet sistemi devrede. (Arıza değildir. Donma durumuna karşı pompanın çalıştığını ve brülörde yanmanın başladığını belirtir. Bir süre kadar bu durum devam eder.)

60 ve 80 Ledi Yanıyor: Donma emniyet sistemi devrede. (Bu bir arıza durumu değildir. Donma durumuna karşı pompa devreye girip çalıştığında ekranda belirir. Bir sür sonra sorun düzelir.)

70 ve 80 Ledi Yanıyor: Alev kesintisi. (Bu durum brülörde alevin kesildiğini belirtir. Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman önce cihazı resetleyin. Resetleme işlemini defalarca yapmanıza rağmen yine de sorunda düzelme olmuyorsa eğer; iyonizasyon elektrodu, gaz valfi ya da anaart ile alakalı bir sorun olabilir.)

80 Ledi Yanıyor: Ana eşanjörde aşırı ısınma durumu. (Bu durumda limit termostat açılır ve cihazı bloke eder. Kombinize önce reset atmayı deneyin. Reset sonrası hem petek hem de tesisat vanalarının kapalı biçimde olmadığından emin olun.)
Airfel Mira Green/ Niagara Green Kombi Arıza Kodları

A01 Arıza Kodu: Aşırı ısınma arızası

A03 Arıza Kodu: Alev oluşum arızası

A36 Arıza Kodu:

A37 Arıza Kodu: İletişim arızası

A39 Arıza Kodu: İşlemci arızası

A40 Arıza Kodu: İşlemci arızası

A41 Arıza Kodu: Fan arızası

E02 Arıza Kodu:

E04 Arıza Kodu: Alev oluşum arızası

E05 Arıza Kodu: Donma durumu

E06 Arıza Kodu: Donma durumu

E07 Arıza Kodu: Sirkülasyon pompası arızası

E08 Arıza Kodu: Sirkülasyon pompası arızası

E09 Arıza Kodu: Sıcak su ntc arızası

E10 Arıza Kodu: Sıcak su ntc arızası

E11 Arıza Kodu: Kalorifer gidiş ntc arızası

E12 Arıza Kodu: Kalorifer gidiş ntc arızası

E13 Arıza Kodu: Kalorifer dönüş ntc arızası

E14 Arıza Kodu: Kalorifer dönüş ntc arızası

E15 Arıza Kodu: Harici ntc arızası

E16 Arıza Kodu: Harici ntc kısa devre arızası

E18 Arıza Kodu: Alev oluşum arızası

E20 Arıza Kodu: Alev kopması

E22 Arıza Kodu: Sıcak su ntc arızası

E25 Arıza Kodu: Boyler ntc arızası

E26 Arıza Kodu: Boyler ntc arızası

E29 Arıza Kodu: Oda termostatı kısa devre

E30 Arıza Kodu: Oda termostatı açık devre

E33 Arıza Kodu: Yerden ısıtma termostatı açık devre

E34 Arıza Kodu: –

E35 Arıza Kodu: –

E36 Arıza Kodu: –

E37 Arıza Kodu: Anakart iletişim arızası

E38 Arıza Kodu: Reset düğmesine 15 dakika içerisinde 5 kere basılması








 
TIKLA ARA SERVİS ÇAĞIR (444 8 436)