Usta Ekle

Nakliyat Nedir? Evden Eve Nakliyat Nasıl Yapılır? Nakliye Sektörü Hakkında Bilgiler

Nakliyat Nedir? Evden Eve Nakliyat Nasıl Yapılır? Nakliye Sektörü Hakkında Bilgiler

Gelişen dünya koşullarında insanların yaşam tarzları da değişiyor. Giderek hareketlenen dünya düzeninde insanlar eğitim, iş, sağlık, yeni ev satın alma, ofis gibi birçok nedenden dolayı yaşam alanlarını değiştirmek durumunda kalıyor. Eski zamanlarda köyden kente göç etmek önemli bir işlev iken, günümüzde insanlar şehirlerarası veya ilçeler arası taşınma sürecine giriyor. Geçmişte insan gücü ile yapılan taşımacılık günümüzde profesyonel nakliyeci firmaları ile yapılabiliyor. Eş anlamlısı taşımacılık olan nakliyat evden eve yapıldığı gibi parça eşya taşıma, ofis taşımada da tercih ediliyor.

İnsanlığın ilk zamanlarından bu yana gelişen teknoloji ve dünya düzeni ile birlikte yaşam tarzları da farklı bir boyuta geçti. Geçmiş dönemlerde taşımacılık için hayvanlar kullanılırken şehirlerin inşa edilmesi, nüfusun giderek artarak dünya üzerine yayılması ile birlikte ihtiyaçlar da değişti. Ulaşım giderek zorlaşırken yeni bir sisteme ihtiyaç duyan insanlık zaman, sabır ve büyük bir çabayla önce tekerleği, sonra bisikleti ve en sonunda da otomobili icat ettiler. Bu değişiklikler sonrası önceki ulaşım araçlarının yerini arabalar, otobüsler, kamyonlar, helikopterler, gemiler ve trenler aldı. Geçmiş dönemlerde insan gücüyle yapılan nakliyat hizmeti günümüzde yerini asansörlü cihazlar, tırlar ve kamyonlara bıraktı.

Nakliyat Nedir?

Nakliyat kısaca bir ürünün veya eşyanın bir yerden alınıp başka bir yere taşınmasına denir. Geçmişten günümüze teknolojinin gelişmesi ile birlikte nakliyat hizmeti de farklı bir boyut kazanmıştır. Taşımacılık eski çağlarda hayvan gücü ile yapılırken bugünlerde yerini teknoloji aletler, tır ve kamyon gibi motorlu ve elektrikli aletlere bırakmıştır. Nakliyat terimi günümüzde en çok ev, ofis ve işyeri taşımada karşımıza çıkar. İş değişikliği, sağlık, eğitim, yeni ev satın alma veya çeşitli nedenlerle insanlar yeni eve taşınabilmektedir. Ancak evdeki eşyaları tek başına toparlama, ağır yükleri kaldırmak işin içinden çıkılamaz hal alabilir. Bu durumda devreye nakliye girer. Nakliyat hizmeti sadece şehirlerarası değil, uluslararası ve ilçeden ilçeye de verilmektedir.

Nakliye Ne Anlama Gelir?

Dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan nakliye kelimesi ‘taşıma’ anlamına gelir. Lojistik alanının içerisinde yer alan nakliye fiili fiziksel taşıma işlemine verilen addır. İlk çağlardan bu yana insanlar ihtiyaçlarını karşılamak, eşyalarını taşımak için nakliyeyi kullanmışlardır. Tekerleğin icadı ile nakliye büyük bir atılım yaşarken motorlu taşıtlar ve elektronik aletlerin icat edilmesiyle çeşitleri ve yöntemleri artmıştır. Günümüzde nakliye işlemleri motorlu taşıtlar sayesinde hızlı ve güvenilir hale gelmiştir.

Nakliyeci Ne Demek?

Taşınması gereken eşyaları bir yerden farklı bir yere araç veya fiziki gücü ile taşıyan kişilere nakliyeci denir. Taşıma işlemini en tedbirli ve güvenli şekilde gerçekleştiren nakliyeciler profesyonel kişilerdir. İş yükümlülüklerini en doğru şekilde yerine getirirler. Taşıma işleminde eşyaların demonte gerektiren ürünler olması halinde montaj yapmak için gerekli teknik yetkinlikleri almış kişilerdir.

Evden Eve Nakliyat Nasıl Yapılır?

Yeni bir yere taşınırken, paketlemeden kişisel eşyaların taşınmasına kadar çeşitli görevleri çözmek için çok zaman harcamanız gerekmektedir. Evden eve nakliyat taşınmayı kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek profesyonel bir hizmet sunar. Bu hizmet ile sadece eşyalarınız taşınmaz. Eşyaları taşıma öncesi ve sonrası pek çok hizmet de yer alır. Demontaj ve paketleme, eşyaların araca taşınması, yeni adrese eşyaların nakliyesi, eşyaların yeni eve taşınması, montaj ve istenilen yerlere eşyanın yerleştirilmesinde nakliyat devreye girer. Taşınma sürecini oldukça kolay hale getirir. Nakliye hizmeti sayesinde kişinin ihtiyacına uygun hizmet alma şansı vardır.

Taşınmak için hazırlanma süreci oldukça zordur. Zamanın büyük bölümünün gitmesi ile beraber aynı zamanda paketleme işlemlerinin yanlış yapılması eşyaların kırılmasına veya başka bir şekilde hasar görmesine neden olabilir. Evden eve nakliyat hizmeti ile paketleme ve taşıma işlemleri profesyonel kişiler tarafından yapıldığı için hasar en aza indirgenmektedir. Evden eve nakliyat hizmetlerinden faydalanmak, eşyalarınızın hasar görme riskini azaltmış olur.

Ev taşırken eşyaları paketlemek, toparlamak ve bir araya getirmek oldukça yorucu ve zaman isteyen iştir. Paketlemeden taşınmaya, hazır hale getirip bir araya getirmeye kadar saatleri alan iş gerekir. Ancak evden eve nakliyat hizmeti taşınma sürecinde daha az vakit harcamanız açısından önemlidir. Olası yaralanmaların önüne geçilmiş olur. Montaj ve demontaj işlemleri için ekipmanları yeterlidir. Bu açıdan evden eve nakliyat hizmeti oldukça avantajlıdır.

Nakliye Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde nakliyat hizmeti 4 yolla yapılmaktadır. Bunlar denizyolu, havayolu, karayolu ve demiryolu nakliyedir.

Denizyolu Nakliye Nedir?

Yaygın olarak tercih edilen denizyolu nakliyeciliği yüklerin limandan limana deniz aşırı taşınmasıdır. Büyük gemilerle taşınan bu yükler için az efor sarf edilir ve düşük maliyetli nakliye yöntemidir. Denize kıyısı olan ülkelerde revaçta olan bu taşıma yöntemi ile eşyalar daha az hasar almaktadır. Tek seferde daha çok taşıma imkanı sağlayan deniz yolu taşımacılığı, demir yoluna oranla 3.5, kara yoluna oranla ise 7 kat daha ucuzdur.

Havayolu Nakliye Nedir?

Taşınması gereken ürünlerin uçak aracılığı ile havadan taşınmasına havayolu nakliyeciliği denir. En pahalı nakliye hizmetidir. Ancak 4 nakliye hizmeti arasında en hızlı yöntemdir. Bu yöntem ile sevkiyatlar havayolu ulaşımının olduğu ve uçakların iniş yapabildiği her yere gerçekleştirilebilir. En güvenli taşıma yöntemlerinden bir tanesi olan havayolu nakliyeciliğinde gecikme oranı daha düşüktür.

Karayolu Nakliye Nedir?

Yüklerin karayolu ile fiziksel olarak taşınmasına karayolu nakliye denir. Karayolu nakliye günümüzden en çok tercih edilen nakliye türlerinden bir tanesidir. Özellikle yurt içi taşımacılıkta talep fazladır. Yükler otoyol ve kara araçları vasıtasıyla taşınır. Bu kara araçları tır, kamyon ve kamyonet şeklindedir. Aktarmasız, güvenli ve hızlı bir şekilde taşıma yapılır. Havayolu taşımacılığına göre daha az maliyetlidir. Yükler göndericiden direkt olarak alıcıya ulaşmaktadır. En çok evden eve nakliyat hizmeti için kullanılmaktadır. Karayolu nakliyenin en büyük avantajı diğer nakliye hizmetleri ile entegre şekilde çalışmasıdır.

Demiryolu Nakliye Nedir?

Demiryolu nakliyeciliği eşyaların bir yeren başka yere raylı sistemlerle taşınmasına denir. Çevre dostu nakliye yöntemlerden biridir. Yurt içi ve yurt dışı nakliye imkanı vardır. Denizyolu nakliyeden sonra ikinci en uygun taşıma yöntemidir. Karadan daha geç ulaşıma sahip olan demiryolu taşımacılığında nakliye işlemleri genellikle trenlerle yapılır. Güvenli ve ekonomik olması nedeniyle tercih edilen nakliye hizmetlerindendir.

Nakliye Sektörü Hakkında Bilgiler

Nakliye belirli mal ve eşyaların bir yerden belirlenen noktaya deniz, hava, demir ve karayolu ile taşınması ve depolanmasıdır. Nakliyenin amacı, müşteri gereksinimlerini zamanında ve uygun maliyetli bir şekilde karşılamaktır. Nakliye askeri ihtiyaçların karşılanmasından doğan bir taşımacılık hizmetidir. Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte nakliye sektörü de büyüme kaydetmiştir. Tedarik zincirinin bir parçası haline gelen nakliye hizmeti tüketici gereksinimlerini en uygun ve hızlı bir şekilde yerine getirmeyi amaçlamaktadır. Küreselleşme ile birlikte ticari alanda yaygın olarak kullanılır.

Yurt içi ve yurt dışı satış yapan firmalar için nakliyenin önemi büyüktür. Ticaretin, endüstrinin gelişmesi ve uluslararası ticaret anlaşmaları ile birlikte nakliye sektörüne olan ihtiyaç artmıştır. Küreselleşme ile birlikte nakliye ulaştırma, depolama, paketleme, gümrükleme ve alt süreçlerini de kapsayan faaliyetler bütünü haline gelmiştir. 

 

 
TIKLA ARA SERVİS ÇAĞIR (444 8 436)