Usta Ekle

Beyaz Eşya Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Beyaz Eşya Setleri Neleri İçerir?

Beyaz Eşya Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Beyaz Eşya Setleri Neleri İçerir?

Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımızda kolaylık sağlayan, enerji ve zamandan tasarruf ettiren elektronik aletler ortaya çıkmıştır. İnsanoğlunun ilk buzdolabı ile başlayan beyaz eşya serüveni bugün fırın, ocak, çamaşır makinaları, ankastre gibi çeşitlerle giderek çoğalmıştır. Bütçeden bütçeye fiyatları değişen beyaz eşyalar artmış ve markaların üretimi giderek hız kazanmıştır. Evleri daha işlevsel hale getiren beyaz eşya sınıfı, günümüzde enerji tasarrufu açısından önem kazanmıştır. Özellikle yuva kurmaya hazırlananlar beyaz eşya çeşitleri ve setlerinin neleri içerdiği konusunda karar vermekte zorlanır.

Yenilikçi teknolojilerden faydalanarak ev işlerini daha kolay hale getiren beyaz eşyalar zamandan tasarruf kazanmanızı sağlıyor. Ev hanımlarının vazgeçilmez aletleri arasında yer alan beyaz eşyaların yaygınlaşması ile birlikte markaların rekabeti de artarak yeni seçenekler ortaya çıkmıştır. İşlevsel avantajları sebebi ile günümüzde her evde bulunur. Modelleri ise kullanım amaçları ve kullanıldıkları yere göre değişir. Kullanım alanları ise oldukça geniştir. Salon, mutfak, banyo gibi evin her bölümünde kullanılabilir. Farklı renkteki modelleri ile evin estetik yapısını bozmadan uyum sağlamış ve güzelleştirmişlerdir. Mutfaklardaki en büyük yardımcılar ocak, fırın ve bulaşık makinası gibi ürünler olurken çamaşır görevlerini de kurutma ve çamaşır makinaları üstlenmiştir.

Beyaz Eşya Nedir?

Adını ilk ortaya çıktıklarında dış görünümünün beyaz olmasından alan beyaz eşyalar evin herhangi bölümünde kullanılabilen elektronik makinalar veya cihazlardır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte evlerin vazgeçilmez cihazları arasında yer almışlardır. Salondan mutfağa kadar evin pek çok bölümünde kendilerine yer edinmişlerdir. İnsanların yerini alarak zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan beyaz eşyalar özellikle temizlik işlerinde işlevsel hale gelmiştir. Çamaşır, yemek pişirme, bulaşık konusunda insanlarının yükünü sırtlanmıştır. Kullanıldıkları alanlar ve yaptıkları işler birbirinden farklıdır. Yenilikçi teknoloji ile birlikte beyaz eşyalara yeni fonksiyonlar eklenmiş ve birçok insanın yaşamını kolaylaştırmıştır. Beyaz eşya denince akla gelen ilk buzdolabı, çamaşır makinası, fırın ve ocak setleridir. Ancak bu çeşitlilik gelişen teknoloji ve insan ihtiyaçlarına göre günümüzde artmıştır.

Beyaz Eşya Çeşitleri Nelerdir?

İnsan yaşamını önemli ölçüde rahatlatan, temizlik işlerini insan gücüne ihtiyaç duymadan ve yormadan yerine getiren beyaz eşyalar teknolojinin ilerlemesi ile birlikte çeşitlenmiştir. Gıda ürünlerinin uzun ömürlü olmasını sağlayan buzdolapları, kirli kıyafet veya tekstil ürünlerinin yıkama işlemlerini yapan çamaşır makinası, kirli bulaşıkların yıkama ve kurutma işlemlerini yapan bulaşık makinaları bu grupta yer alır. Ocak, fırın gibi yemek pişirme cihazlarının yer aldığı bu grupta eğlence dünyasının önemli elektronik aletlerinden TV’de vardır. Salondan banyoya kadar temel ihtiyaçların giderildiği beyaz eşyaların çeşitleri oldukça fazladır. Özellikle yeni ev düzeni kurmaya hazırlananların yakından ilgilendiği beyaz eşyalar herkesin evinde bulunur. Farklı renk, özellik ve enerji sınıflarına sahip olan beyaz eşyalar insanların temel gereksinimlerini yerine getirir. Beyaz eşya çeşitleri şu şekildedir;

  • Bulaşık makinası
  • Buzdolabı
  • Derin dondurucu
  • Fırın
  • Mikrodalga fırın
  • Kurutma makinası
  • Ocak
  • Su sebili
  • Çamaşır makinası
  • Davlumbaz
  • Aspiratör
  • TV

 

 

Beyaz Eşya Setleri Neleri İçerir?

Her alanda kullanma imkanı sağlayan beyaz eşyaların kullanım amaçları ve fonksiyonları birbirinden farklıdır. Gelişen teknoloji ile birlikte beyaz eşya modellerinde yenilikler yapılmış ve ev işlerinin daha kısa sürede efor sarf etmeden halledilmesine olanak sağlamıştır. Doğa dostu özelliklere sahip olan beyaz eşyalar enerji sınıflarına göre de tasarruf ederler. Gürültü problemi yaşatmayan beyaz eşyalar gece gündüz istenilen saatlerde çalıştırılmaya uygundur. Boyutları ve kapasitelerine göre değişkenlik gösterirler. Bir evin olmazsa olmaz eşyaları arasında yer alırlar. Beyaz eşyalar tek tek ihtiyaca göre satın alınabildiği gibi set halinde de alınabilir. Bu setler genellikle evlerin vazgeçilmezi TV, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinalarını içerir. Ancak bu setlere ekler yapılıp çıkartmalar tercihe göre yapılır. Bu sete ek olarak kurutma makinası, ankastre fırın, ocak veya fırın eklenebilir. Beyaz eşya setleri kişinin ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir.

Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Nedir?

Beyaz eşyalarda sıklıkla duyduğumuz enerji sınıfı kavramı, enerji tüketim seviyesini ifade eder. Herhangi bir cihazın harcadığı elektrik veya tükettiği su miktarını gösterir. Her geçen gün yeni ürünler piyasaya sürülürken yenilikçi teknoloji ile birlikte hem çevre dostu hem de enerji tasarrufu sağlayan beyaz eşyalar ortaya çıkmıştır. Enerji tasarrufu faturalara olumlu şekilde yansırken çevreye verilen zararı en aza indirgeme amaçlamıştır. Bu fonksiyonları ile beyaz eşyaların ne kadar verimli çalıştığını anlamak kolaylaşır. En az enerji ile çok fazla işleri başarabilen beyaz eşya enerji sınıfları çevre dostu çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Ayrıca ekonomik anlamda tasarrufa olanak verir. Enerji sınıfları ise şu şekildedir;

  • A enerji sınıfı
  • B enerji sınıfı
  • C enerji sınıfı
  • D enerji sınıfı
  • E enerji sınıfı
  • F enerji sınıfı
  • G enerji sınıfı

A Enerji Sınıfı Ne Demek?

A sınıfı ürünler en yüksek enerji tasarrufu sağlayan ürün gruplarını temsil eder. Bu etikete sahip olan cihazların enerji verimi daha fazladır ve tasarruf seviyesi en yüksek orandadır. Enerji verimlilik endeksleri 41 veya altında olan bu sınıf ürünler sayesinde ciddi oranlarda enerji tasarrufu yapılabilir. Beyaz eşyalar üzerinde yer alan enerji verimlilik etiketlerinde en başta yeşil renktedir. Doğal kaynakların verimli kullanılmasını sağlar. Çevre dostu ürünler bu grupta yer almaktadır.

B Enerji Sınıfı Ne Demek?

A enerji sınıfından sonra en çok tasarruf sağlayan beyaz eşyalar bu grupta yer alır. 51 ile 41 arasında enerji verimlilik indeks değerine sahip olan B enerjisi sınıfı ürünler sayesinde A sınıfı kadar olmasa da tasarruf edilir.

C Enerji Sınıfı Ne Demek?

C enerji sınıfına sahip olan beyaz eşyalar enerji tasarrufu konusunda en iyi üçüncü gruptur. Orta düzeyde tasarruf etmeye imkan sağlayan bu enerji sınıfının indeks değeri ise 64’tür.

D Enerji Sınıfı Ne Demek?

İndeks değeri 80 ve altı oranlara sahip olan bu enerji sınıfına sahip olan beyaz eşyalar ortalama altı enerji verimliliği sağlar. Bu sınıf enerjiye sahip olan beyaz eşyalar elektrik faturasında artışlar meydana getirebilir. Tasarruf etmek isteyen kişilerin tercih etmemesi gereken ürün grupları bu sınıfta yer alır.

E Enerji Sınıfı Ne Demek?

Düşük enerji verimliliğine sahip olan E sınıfında  indeks değerleri 100 ve altındaki beyaz eşyalar bu grupta yer alır. Enerjiden ve faturadan tasarruf etmek isteyenlerin tercihlerini bu sınıftan yana kullanmaması önerilir.

F Enerji Sınıfı Ne Demek?

Düşük enerji verimliliğine sahip olan beyaz eşyalar bu grupta yer alır. Endeks değerleri 125’e kadar çıkabilen F enerji sınıfına sahip cihazların enerji tüketimi oldukça yüksektir. Tasarruf etmek isteyenlerin uzak durması gereken gruplar arasında yer alır.

G Enerji Sınıfı Ne Demek?

Verimliliği en düşük enerji sınıfıdır. Bu enerji sınıfına sahip olan beyaz eşyalar oldukça fazla enerji harcar ve faturalar olumsuz yönde yansır. Hem ekonomik olarak hem de çevreye zarar veren ürün grubudur. İndeks değeri 125’in üstündedir.

 
TIKLA ARA SERVİS ÇAĞIR (444 8 436)